2

Niks is zo vervelend als je je staat klaar te maken voor je werk- of schooldag, dat je allemaal witte roos en schilfers op je kleding ziet zitten. Heb je vaak last van roos, investeer dan in een hoogwaardige antiroos shampoo zonder sulfaten.

Wat veroorzaakt roos?

Roos komt erg vaak voor, als je roos hebt gaat je hoofdhuid schilferen. Dit kan erg vervelend zijn. Er zijn meerdere oorzaken van roos onder andere:

  • Droge huid
  • Je haar niet vaak genoeg wassen
  • Vet haar
  • Allergieën of gevoeligheden in de ingrediënten van de haarverzorgingsproducten
  • Een medische aandoening zoals Psoriasis. 

Hoe werkt een anti-roos shampoo?

Een anti-roos shampoo is een speciaal ontworpen shampoo tegen schilfers met actieve ingrediënten die deze helpen te verwijderen. Ook verminderd het huidcel- en talgproductie en verzacht het jeuk en irritatie. Een goede anti-roos shampoo bevat vaak antimicrobiële en schimmelwerende ingrediënten om de overmatige groei van schimmels tegen te gaan. Een shampoo tegen schilfers is de beste manier om roos te behandelen en leveren vaak al direct resultaat. 

Waarom geen sulfaten?

Sulfaten zijn reinigingsmiddelen die je onder andere veel vindt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zepen en shampoos. Shampoos gaan door sulfaten schuimen, maar ze hebben ook een negatieve invloed op je huid en gezondheid. Je huid kan geïrriteerd raken, je poriën verstopt en het kan acne veroorzaken. Sulfaten zijn erg uitdrogend en daardoor niet geschikt voor elk haartype.

Het is daarom belangrijk dat je een anti-roos shampoo gebruikt zonder sulfaten. Je huid wordt hierdoor niet geïrriteerd en je haar wordt niet uitgedroogd. Ook zijn ze geschikt voor een gevoelige huid en droog of krullend haar. En gelukkig schuimt een anti-roos shampoo zonder sulfaten ook gewoon!