3

Bent u ook zo bang  dat u het slachtoffer gaat worden van haarverlies of leeft u nu al met de gevolgen ervan?

Dan is dit waarschijnlijk wat u wilt:

 • Een mooie volle haardos
 • Meer aandacht van het andere geslacht
 • Een boost in uw zelfvertrouwen
 • Voor altijd van uw haarverlies af
 • Zeker zijn dat u niet het slachtoffer gaat worden van haarverlies

Deze site is toegewijd aan mensen die last hebben van haaruitval en het er niet bij willen laten zitten. Ik ben Peter Rijswijk en ik wil mijn ervaringen met finasteride producten met jullie delen.

Haarverlies tegengaan

Vroeger was haarverlies een fenomeen dat niet te verhelpen was. Mensen werden kaal en daar was nou eenmaal niets aan te doen. Tegenwoordig is het op het gebied van kaalheid, haarverlies en haaruitval helemaal anders, er zijn de laatste tijd enkele innovatieve producten op de markt gekomen die ik graag met u wil delen.

Ook ik was het slachtoffer geworden van haaruitval, het trof me al erg vroeg, zo rond mijn 25e. Voor mij was dit een erg moeilijke fase in mijn leven. Ik vind een volle haardos erg belangrijk dus ik ben gaan zoeken naar middelen tegen haarverlies. Jarenlang heb ik tevergeefs producten uitgeprobeerd die me allemaal een mooie volle haardos beloofden. Jammer genoeg bleef deze elke keer weer uit.

finasteride-haarverlies-behandeling
Finasteride 1mg tabletten tegen haarverlies

Mijn ervaring met finasteride 

Ik ben nu 30 jaar en ik heb veel ervaring met finasteride. Ik kan u vertellen welke product WEL werkt, want ik zou echt niet willen dat u net als mij wordt opgelicht door producenten die producten verkopen die geen enkel effect hebben behalve dan dat ze u bankrekening leegplunderen.

Door mijn ervaringen met haaruitval heb ik het onderstaande lijstje voor u weten op te stellen. Dit is het product waarvan ik de werking zelf goed heb ervaren. De producten werken op een andere manier. Voor mij heeft finasteride enorm goed gewerkt, maar misschien is het bij u het geval dat het ene product beter aanslaat dan het andere. Het mooie hiervan is is dat finasteride niet persoonsgebonden is en u niet meer zelf moet uitzoeken welk product bij u werkt of niet.

Informatie over haaruitval

Haaruitval is een natuurlijk proces wat door verschillende factoren kan worden veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Ras
 • Geslacht
 •  Leeftijd
  Erfelijkheid
 • Hormoonhuishouding

Haaruitval kan eigenlijk altijd al toeslaan. Sommigen worden al in de pubertijd getroffen door haaruitval terwijl anderen pas op late leeftijd kaal worden of helemaal niet. Haaruitval komt vaak voor bij mannen maar bij vrouwen komt het ook soms voor.

Hoe ontstaat haaruitval?

Over haaruitval is inmiddels al veel bekend. De grootste oorzaak ligt bij het hormoon dihydrotestosteron (oftewel: DHT). Dit hormoon komt voor bij mannen en vrouwen. Door een proces in het lichaam wordt dit hormoon gevormd uit het mannelijk hormoon testosteron onder invloed het enzym 5-alpha-reductase. Haaruitval vindt plaats door individuele verschillen in gehaltes aan:

 • De aan DHT gebonden androgeen-receptor
 • 3-alpha-hydroxysteroïd dehydrogenase oftewel de afbrekende stof
 • Het enzym 5-alpha-reductase

De verschillen hierin komen door de algemene factoren die eerder zijn genoemd (ras, geslacht, leeftijd, erfelijkheid en hormoonhuishouding) De kans op haaruitval is een stuk groter als er gevallen in de familie. Denk hierbij niet alleen aan je eigen gezin maar ook aan je grootouders, ooms, tantes, neven en nichten.

Hoe is haaruitval te herkennen?

Haaruitval treft vooral mannen en het zal zich vroeg of laat dan ook bij vrijwel iedereen voor doen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vroege en late haaruitval. Je kunt haaruitval aan verschillende zaken herkennen:

 • Volle haren worden vervangen door dunne donsachtige haartjes
 • De duur van de groeifase van het haar neemt af
 • De haarwortelzakjes worden kleiner
 • Het aantal haren in de uitvalfase neemt toe
 • Haardiameter neemt af

Haaruitval vindt op 2 manieren plaats. De meeste voorkomende soort is wanneer de inhammen steeds groter worden en dat de haargrens naar achter verschuift. Bij de 2e soort begint de kaalheid bij de kruin en breid zich vanuit hier steeds verder uit (ook wel een “monnikskapje” genoemd) Bij vrouwen vindt haaruitval niet zo snel plaats.

Wanneer het toch het geval is bij een vrouw dan komt het doordat ze er erfelijk vatbaar voor is in combinatie met een verhoogde productie van mannelijke hormonen oftewel androgenen. Ook zijn gevallen bekend waarbij vrouwelijke haaruitval plaats vindt door het gebruik van anticonceptiepillen die mannelijk hormoon bevatten. Dit gaat dan gepaard met een vette huid, verhoogde talgproductie en een ontwikkeling van meer spiermassa. Als haaruitval plaats vindt bij vrouwen dan gebeurt dat meestal in de 2e vorm, namelijk op de kruin. De voorste haargrens blijft vrijwel altijd intact.