3

Welkom op Finasteride.nl.

Zit u met de handen in het haar? (Of eigenlijk te weinig aan haar?) Lees hier zeker meer over tips om haaruitval tegen te gaan. Haaruitval komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor. En beiden ervaren dat als problematisch. Maar er valt wat aan te doen! Lees de tips onder aan deze pagina.

Met deze tips moet uw haaruitval verminderen, stabiliseren of zelfs nieuwe haargroei stimuleren.

Misschien wilt u wel vollere bos haren hebben of het kunnen camoufleren kunt u ook met deze tips uit de voeten. Hieronder leest u meer over haar. Maar wilt u direct een haargroei product bestellen klik dan op Haaruitval bij Vrouwen of Haaruitval bij Mannen.

Tips tegen haaruitval

 • Accepteren. Maar meestal niet echt een optie. U leest niet voor niets dit artikel. Mannen die wat ouder worden hebben daar minder moeite mee. Vrouwen daarentegen ervaren dit als uiterst vervelend en voelen zich daar ook ongemakkelijk bij. En terecht, want u kunt er iets aan doen.
 • Probeer er een meer gevarieerd voedingspatroon er op na te houden. Onder andere vitamine B complex heeft een positieve uitwerking. Maar ook vitamine A. vitamine C en Zink. Als je de voeding naar je haar gezond houdt blijft je haar zelf gezond en is de kans op uitvallen minder klein. De natuur mag immers best een handje geholpen worden.
 • Vermijd stress. Makkelijk gezegd natuurlijk, als dat niet lukt probeer dan je hoofdhuid te ontstressen door massage van de hoofdhuid. Dit kun je bijvoorbeeld doen tegelijk met een verzorgende shampoo onder de douche of met behulp van een massage apparaat. Klik hier voor meer info over hoofdmassage.
 • Aanpassen van de levensstijl. Probeer te matigen met producten waarin een zeer hoge suikerconcentratie aanwezig is, let op alcohol gebruik en pas op voor te veel cafeïne en niet te veel roken. Dit zijn namelijk de ingrediënten welke het meest risico geven op verhard collageen.
 • Gebruik een haar herstellend product welke het best bij u past.
 • Experimenteer niet met goedbedoelde grootmoeders recepten door bijvoorbeeld bewerkt kippenvet, bier of koffiedik op het hoofd te smeren of je te laten likken door een koe. Dit stimuleert echt niet en kan zelfs herstel nadelig beïnvloeden. En als het al de suggestie wekt dat het helpt komt dat doordat u uw hoofdhuid meer aandacht geeft. Dan kunt u er beter voor zorgen dat u uw hoofdhuid de positieve aandacht krijgt die het verdient! (Zie punten hierboven.)
 • Stimuleer de hoofdhuid. Naast gewone hoofd massage zijn er producten in de handel die door middel van een laser de haarzakjes gaan stimuleren. Hiervoor hoeft u niet (meer) naar een peperdure kliniek toe. U kunt tegenwoordig zelf relatief goedkoop een dergelijk laser-apparaat aanschaffen om in alle rust en op een tijdstip dat u het beste uitkomt te gebruiken. Klik hier voor een laser-apparaat.
 • Nadat u succesvol één van de haargroei (stimulering-) producten heeft gebruikt, blijf het dan vervolgens voldoende verzorging geven met goede shampoo en conditioners. Controleer wel of de shampoo of conditioner geschikt is voor uw haartype. Klik hier voor verzorgingsproducten.
 • Hierop voortbordurend, een conditioner kan goed zijn voor het haar maar in een enkel geval niet altijd voor de hoofdhuid. Breng in dat geval de conditioner aan met een kam en verzorg alleen die delen van het haar (meestal de punten) die de conditioner het meeste nodig heeft.
 • Behandel jou haar met de juiste ‘gereedschappen’. De ene haar is de andere niet. Dun haar bij mannen zal een harde kam minder beschadigen. Heb je haar wat makkelijk breekt (vrouwenhaar is sterker dan mannenhaar) kies dan voor een borstel met zachtere kam kant. Vrouwen met broos haar moeten voorzichtig zijn met krultangen en vooral de temperatuur waar de krultang op ingesteld wordt. Een te hete afstelling kan haar onherstelbaar beschadigen. Klik hier voor goede krultangen.
 • Als u zelf gaat knippen. Gebruik een kappersschaar. Deze zijn zo scherp die het haar als het ware recht afsnijd. Een huis, tuin en keukenschaar kan onbedoeld verstrikt raken in het haar en kan het een haar aan de uiteinden doen splijten met als gevolg dat je dit weer moet bijwerken. Houdt je kappersschaar scherp door het haar ook goed uit te spoelen. De zeep in de shampoo kan er voor zorgen dat de schaar bot kan worden.