1

Het is erg vervelend als je last hebt van een gevoelige of pijnlijke hoofdhuid. Dit wordt vaak veroorzaakt door roosschilfers, irritatie, jeuk, roodheid en soms door een infectie of medische aandoening. Wij vertellen je graag een aantal tips om een gevoelige hoofdhuid te behandelen of tegen te gaan. 

Scrub

Het gebruik van een hoofdhuidscrub zorgt er voor dat de ophoping van dode huidcellen wordt voorkomen. Je kan de scrub aanbrengen met je vingers of met een speciale scalp massager. Het scrubben van je hoofdhuid is erg fijn en het stimuleert de haarzakjes, goed voor een geweldige haargroei!

Natuurlijke haarproducten

Natuurlijke haarproducten zijn erg fijn voor je haar, zeker als je een gevoelig hoofdhuid hebt. Het is belangrijk om de shampoo en conditioner te controleren op de ingrediënten, kijk goed of ze biologisch gecertificeerd zijn en zonder parfums, siliconen en sulfaten. Het is het beste voor jouw gevoelige hoofdhuid als de ingrediënten zo eenvoudig mogelijk zijn. 

Haar wassen

Ook hier is het belangrijk, was niet te vaak je haar. Dit kan een gevoelige hoofdhuid veroorzaker, je hoofdhuid verliest zijn natuurlijke oliën. Maar ook bij te weinig wassen kan je hoofdhuid gevoelig zijn. Dit komt door overtollig olieophoping, daardoor ontstaat een vette hoofdhuid. 

Chemische behandeling

Verf je je haar te vaak of gebruik je agressieve bleekmiddelen, ook daardoor kan je hoofdhuid gevoelig worden. Deze middelen zijn erg schadelijk voor je haar, vermijd ze dus zo veel mogelijk!

Vergeet niet dat hoofdhuidverzorging een lang traject is, wees dus geduldig!