2

Kaalheid bij mannen is de meest voorkomende vorm van haaruitval. Ruim 60% krijgt hier uiteindelijk mee te maken. Het is niet leeftijdsafhankelijk wanneer de kaalheid begint. Het hormoon androgeen speelt een grote rol bij haaruitval, dit is een mannelijk hormoon en daardoor hebben vrouwen er minder last van. Bij sommige mannen begint de kaalheid al na hun pubertijd, andere mannen pas na hun 40e

Wat zijn de oorzaken van haaruitval bij mannen:

Stress

Heb je veel last van lichamelijke of psychische stress, dan is het mogelijk dat je sneller kaal wordt. Het kan komen door een infectie of hoge koorts, maar ook door teveel alcohol of medicatie. De haarwortel stopt dan met groeien en trekt zich versneld terug in de rustfase van de cyclus. Vaak is deze vorm van kaalheid tijdelijk. 

Kaal op bepaalde plekken

Ook is het mogelijk om op bepaalde plekken kaal te worden, er ontstaan dan ronde of ovale kale plekken op het hoofd. Vaak is dit het gevolg van een storing in het afweersysteem. Hoe dit zich verder ontwikkelt, is vaak niet aan te geven. Het is mogelijk dat de plekken groter worden, maar ze kunnen ook na verloop van tijd dichtgroeien en verdwijnen. 

Erfelijkheid

Kaalheid kan erfelijk zijn, dit komt tot uiting op de kruin en bij de slapen. Het haar wordt dunner en daardoor ontstaat er uiteindelijk een verbinding tussen de slapen en de kruin. Ook speelt geslacht, leeftijd, afkomst en hormoonhuishouding mee.

De behandeling van kaalheid

Over het algemeen wordt er bij mannelijke kaalheid geen overduidelijke oorzaak gevonden. Toch willen we je graag een paar tips meegeven.

Haargroeimiddel

Het gebruik van een haargroeimiddel kan helpen om de haargroei tijdelijk te stimuleren, gebruik wel een middel op basis van minoxidil. Stop je met de behandeling, dan zullen de nieuwe donshaartjes waarschijnlijk wel snel weer uitvallen. Wij zijn specialisten en leverancier als je graag wilt beginnen met finasteride tabletten.

Goede mineralen en vitamines

Het gebruik van goede mineralen en vitamines kunnen de haarwortel voorzien van essentiële bouwstoffen, hierdoor wordt je haar weer steviger. Heb je haar uitval door stress, dan is dit zeker een aanrader!

Haarstukje of haartransplantatie

Vind je de kale plekken erg storend, dan is het uiteraard mogelijk om dit te bedekken met een haarstukje of doormiddel van een haartransplantatie.