2

Haaruitval is een frustrerend probleem voor miljoenen mannen en vrouwen. Factoren zoals voeding, stress en medicijnen kunnen leiden tot haarverlies, maar genen kunnen ook een belangrijke rol spelen bij mannelijke kaalheid.

Mannelijke kaalheid wordt beïnvloed door genen, maar het is niet eenvoudig om te voorspellen of jij er last van zult hebben.

Wat is mannelijke kaalheid?

Mannelijke kaalheid, ook bekend als alopecia androgenetica, is een veelvoorkomend type haarverlies dat ervoor zorgt dat mannen haar verliezen in een welbekend patroon. Het haar begint boven beide slapen uit te dunnen en trekt zich terug in een M-vormige haarlijn. Haaruitval kan ook optreden aan de bovenkant van het hoofd (kroon), en mannen met deze vorm van haaruitval kunnen helemaal kaal worden. Mannelijke kaalheid kan al beginnen tijdens de tienerjaren en neemt het risico toe met de leeftijd.

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij mannelijke kaalheid, en een belangrijk element is het niveau van mannelijke hormonen die androgenen worden genoemd. Verhoogde niveaus van androgenen maken de haren korter en dunner en kunnen uiteindelijk voorkomen dat extra haren groeien en de haren vervangen die uitvallen.

Is er een manier om erfelijk haarverlies te voorspellen?

haarverlies kan erfelijk zijnMannen die te maken krijgen met kaalheid hebben vaak familieleden met hetzelfde type haarverlies. Het hebben van een naast familielid met mannelijke kaalheid verhoogt het risico om de aandoening zelf te ontwikkelen. Gemeenschappelijke volkswijsheid zegt dat kaalheid afkomstig is van de moeders kant van de familie. Maar zo eenvoudig is het niet.

Je kunt niet alleen opmerken of jouw gezinsleden mannelijke kaalheid hebben, maar je kunt ook letten op enkele vroege tekenen van haarverlies. Mogelijk zie je meer hoofdhuid aan de voorkant van uw hoofd. Of je merkt misschien extra haar in je kam of onder de douche. Als je je zorgen maakt over enige mate van haarverlies die je opmerkt, geeft een vroege behandeling jouw de beste kans om uw haar te behouden. Ontdek wat finasteride voor jou kan betekenen.

Wacht niet. Bestel vandaag nog finasteride

Hoe eerder je de symptomen van haaruitval aanpakt, hoe groter de kans dat huh onomkeerbare schade voorkomt. Veel mensen denken nog dat haarverlies en kaalheid alleen te bestrijden zijn met haartransplantatie. Er zijn ook geneesmiddelen tegen kaalheid, informeer je op onze website over het middel Finasteride.