3

Veel mensen denken nog dat haaruitval alleen voorkomt bij mannen van 60 jaar en ouder. Er zijn enorm veel mannen die al te maken krijgen met haaruitval wanneer ze amper 20 jaar zijn. Het is enorm vervelend als man (en vrouw natuurlijk) wanneer je last krijgt van kaalheid en haarverlies.

Veel van onze klanten vinden het erg vervelend wanneer haaruitval te sprake komt tijdens een feestje of familiediner. Zij krijgen dan te maken met vervelende opmerkingen van vrienden en familie over bepaalde kale plekken of een terugtrekkende haarlijn.

Zelfvertrouwen

haaruitval ZelfvertrouwenVeel mannen van alle leeftijden vinden het lasting om om te gaan met hun haaruitval. Er zijn zelfs gevallen dat mannen minder zelfvetrouwen hebben door het verliezen van haar. In de wat extremere gevallen kan dit zelfs lijden tot een depressie. Om beter om te kunnen met jouw haaruitval, is het belangrijk om de kern uit te zoeken. Wat veroorzaakt het haaruitval?

Oorzaken haaruitval bij mannen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor jij als man te maken krijgt met haaruitval of kaalheid. Bekijk hieronder in het overzicht wat de meest voorkomende oorzaken zijn van mannen in Nederland.

1. Alopecia Androgenetico

Dit is een ander woord voor het mannelijke kaalheidspatroon. Dit komt veel voor bij mannen op leeftijd. Alopecia kan niet worden teruggedraaid en de kans op kaalheid is enorm aanwezig.

2. Tijdelijke haaruitval

Het kan voorkomen dat je tijdelijke haaruitval krijgt door bijvoorbeeld chemotherapie, loodvergiftiging, radiotherapie of ernstige stress, ook wel Telogeen Effluvium genoemd.

3. Kwalen en medicijnen

Een auto-immuunziekte als Alopecia Areata Universalis, kan er voor zorgen dat al het haar op jouw lichaam uitvalt. Schimmelinfecties waaronder ringworm kunnen tevens haaruitval veroorzaken. Er zijn ook medicijnen op de markt verkrijgbaar die de bijwerking hebben dat er haaruitval optreedt, echter is het haaruitval meestal minimaal.

4. IJzertekort

Een andere mogelijkheid bestaat dat je lichaam te lage hoeveelheden ijzer heeft. Dit kan bijdragen aan een zwam en dun haar dat sneller breekt en uiteindelijk uitvalt.

Oplossing haaruitval mannen

Er zijn verschillende mogelijkheden en middelen hoe jij je haaruitval kunt aanpakken als man. De oorzaken hierboven zijn allemaal op verschillende manieren op te lossen. Bekijk hieronder een overzicht met potentiële oplossingen voor jouw mannelijke haaruitval.

Camouflagemiddelen

Er zijn verschillende soorten camouflagemiddelen verkrijgbaar in Nederland. Zo kun je snel en efficient kale plekken op je hoofd bedekken met een spray of andere camouflagemiddel.

Kaalscheren

Een andere (veel gekozen) mogelijkheid is om je hoofd volledig kaal te scheren. Hierdoor heb je geen last meer van kaalheid, haarverlies of vervelende opmerkingen over je terugtrekkende haarlijn.

Haartransplantatie

haartransplantatie - finasterideVindt je het niet erg flink wat geld neer te leggen voor je haarproblemen als man? Overweeg dan een dure ingreep als haartransplantatie. Dit kan een permanente oplossing zijn voor jouw mannen haarverlies en haaruitval. Deze methode kost naast (veel) geld ook enorm veel tijd.

Haartransplantatie

Vindt je het niet erg flink wat geld neer te leggen voor je haarproblemen als man? Overweeg dan een dure ingreep als haartransplantatie. Dit kan een permanente oplossing zijn voor jouw mannen haarverlies en haaruitval. Deze methode kost naast (veel) geld ook enorm veel tijd.

Finasteride

Er zijn ook geneesmiddelen verkrijgbaar in Nederland die haaruitval en verlies kunnen verminderen of zelfs geheel oplossen. Onze voorkeur (samen met 1000en tevreden klanten op dit moment) gaat uit naar het middel finasteride tegen kaalheid. Je kunt dit finasteride kopen in onze webwinkel en wij leveren jou het binnen enkele dagen (anoniem) thuis. Finasteride is een veel gebruikte middel om kaalheid en haarverlies bij mannen volledig op te lossen.