2

Zoek jij naar alternatieven voor haartransplantatie? Wij begrijpen dat het soms frustrerend kan zijn om een passende en vooral betaalbare oplossing te vinden voor haarverlies.

Online zijn er honderden producten en behandelingen te vinden die allemaal zogenaamd moeten werken. Veel van onze klanten hebben hun ervaringen met ons gedeeld en zijn vaak het schip in gegaan. Wij informeren je op deze pagina over het beste alternatief voor een haartransplantatie. 

Haartransplantatie de enige oplossing bij haarverlies?

Nee, er zijn meerdere alternatieven op de markt tegen haarverlies. Een haartransplantatie is een vrij unieke en dure ingreep bij haarverlies. Het is zeker niet de enige oplossing of behandeling tegen beginnende haarverlies of complete kaalheid. Door het gebruik van finasteride kun je opnieuw een natuurlijk haargroei laten creëren. Het alternatief dat minder geld kost en niet een operatieve manier heeft om je haaruitval te behandelen.

Finasteride als alternatief

Effectief haargroeimiddelen kunnen haarverlies en kaalheid verminderen en de haargroei opnieuw stimuleren. Finasteride is een middel tegen haaruitval. Vele mannen (en vrouwen) kiezen in Nederland voor finasteride als alternatief voor een haartransplantatie. De totale kosten om je haargroei te stimuleren via finasteride is vele malen goedkoper dan een ingreep als een haartransplantatie.

Haargroeimiddelen

Op de haargroeimiddelen markt zijn een flink aantal veelbelovende natuurlijk haargroeimiddelen verkrijgbaar. Dit soort middelen zijn vrij verkrijgbaar maar in de meeste gevallen niet effectief genoeg. Let dus goed op dat je niet de volgende dag al een nieuwe volle haardos kunt verwachten bij dit soort producten. Ook bij finasteride is het bewezen dat het gemiddeld 3 -6 maanden kost om een zichtbare verbetering te realiseren. Wanneer je last hebt van tijdelijke haaruitval kan de haargroei vervolgens spontaan herstellen.

Krijg ik een vergoeding via mijn zorgverzekring?

Een behandeling voor haaruitval of kaalheid worden in de meeste gevallen niet vergoed door je zorgverzekeraar. Heb je een medische indicatie? Dan kunnen de kosten die je maakt voor een haarwerk of pruik wel worden vergoed door je verzekeraar. Behandelingen als een haartransplantatie of haaruitval tegengaan met finasteride worden niet vergoed. De kosten kunnen bij bepaalde behandelingen kunnen duizenden euro’s kosten. Een goed en betaalbaar alternatief voor haartransplantatie is finasteride.