2

Wie wil het niet, een mooie bos haar met meer volume. Maar zo makkelijk is dat nog niet. Het is belangrijk dat je veel aandacht geeft aan je haar. Wij geven je daarom graag een paar tips hoe je meer volume kunt creëren in je haar. 

Juiste methodes

Het gebruik van de juiste verzorgingsmethode is van belang om meer volume in je haar te krijgen. Was je haar niet te vaak, borstel het rustig en gebruik goede producten.  Was je je haar te vaak, dan zal het snel dunner worden. En dat is natuurlijk wat we net niet willen! Door het vaak wassen van je haar, zullen de natuurlijke oliën verwijderd worden, dit kan er voor zorgen dat je haar droog en beschadigd wordt. 

Droogshampoo

Is het bij jouw haar nodig om het vaak te wassen, omdat het bijvoorbeeld snel vettig wordt, gebruik dan eens een droogshampoo. Droogshampoo absorbeert de overtollige olie uit je haar, dit zal je haar extra volume geven. Haar wat veel olie bevat voelt vaak zwaar en plakkerig aan en daardoor ziet het er minder vol uit. Als je droogshampoo gebruikt, worden deze oliën wel uit je haar verwijderd en daardoor hoef je je minder vaak te wassen.  

Let wel op dat je droogshampoo niet kunt inruilen voor een gewone shampoo. Droogshampoo is er voor gemaakt om tussen de wasbeurten door te gebruiken. Het gebruik van een normale shampoo is nog steeds erg belangrijk voor een goede haarverzorging, zo blijft je haar glanzend en gezond. Wist je dat er ook speciale volume gevende shampoos en conditioner bestaan? 

Stijl- of krultang gebruiken

Natuurlijk kun je met een stijltang of krultang ook meer volume in je haar krijgen. Maar gebruik dit niet te vaak. Door de hitte kan je haar beschadigd raken of uitdrogen. Wil je toch graag een stijl- of krultang gebruiken, gebruik dan vooraf altijd een hitte beschermend product.