1

Om je haar sneller te laten groeien is verzorging, voeding en het voorkomen van beschadiging enorm belangrijk. Je lichaam zowel van binnen als buiten dien je goed te verzorgen. Dit gaat allemaal ten goede van je haar komen. Je moet denken aan een goede dagelijkse (gezonde) voeding en een heerlijke hoofdmassage kan ook wonderen doen.

Omega 3

tips haargroeienDe eerste tip die wij je willen meegeven is het volgoende van onverzadigde vetzuren binnenkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan omega-3. Deze zijn essentieel voor het leven en kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt. Omega-3 zit bijvoorbeeld in noten, vis en tarwekiemolie en ondersteunt de groei van haarzakjes.

Groenten en fruit

Het eten van voldoende fruit en groenten is een must! Fruit en groenten zitten namelijk bordevol vitamins die jouw lichaam sterker maken en gezond houden. Dit heeft vervolgens weer een enorme impact op je haar.

Verminder stress

Verminder stressZoals eerder wij al bespreken in onze blogs is stress enorm slecht voor je haar. Stress vertraagd namelijk de haargroei en kan in sommigegevallen zelfs leiden tot haaruitval en kaalheid. Dit komt omdat je lichaam tijdens een stressvolle periode meer voedingsstoffen en minerale verbruikt dan normaal. Wanneer dit gebruikt wordt voor stress gaat dit niet ten goede komen van je haar. Een hoofdmassage kan enorm helpen om je stress te verlichten.

Voedingssupplementen

Er zijn een aantal voedingssupplementen zoals biotine, vitamin B of silicium die je haarstructuur versterken. Hierdoor gaat tevens de haargroei bevorderd worden. Deze voedingssupplementen helpen tevens je vingernagels te versterken. Ga dus kijken of je eventueel extra supplementen dagelijks moet gebruiken om haarverlies tegen te gaan.