3

Finasteride is een populaire behandeling voor de behandeling van haaruitval of mannelijke kaalheid (ook bekend als alopecia androgenetica). Maar werkt het echt en welke resultaten kun je eigenlijk verwachten van Finasteride?

In dit bericht gaan wij nader in op wat je kunt verwachten bij het gebruik van deze behandeling. Lees verder om meer te weten te komen.

Wat is Finasteride en werkt het?

Finasteride is een oraal medicijn en kan worden gebruikt om haaruitval en kaalheid bij mannen aan te pakken.

In de afgelopen jaren is deze generieke, merkloze versie van het middel tegen haaruitval Propecia (met hetzelfde medicijn, Finasteride, als het actieve ingrediënt) in populariteit enorm gegroeid in Nederland en Belgie vanwege de effectiviteit en de lage kosten.

In klinische onderzoeken die werden gehouden na twee jaar gebruik van Finasteride:

  • 66% van de mannen vertoonde verhoogde haargroei
  • 5% liet een grote stijging zien
  • 31% vertoonde een matige verbetering
  • 30% van de mannen vertoonde een lichte verbetering
  • 83% van de mannen in het onderzoek vertoonde geen verdere haaruitval

Zoals je aan deze resultaten kunt zien, is Finasteride zeer effectief in het stoppen van haaruitval en mannelijke kaalheid, en verhoogt het zelfs de haargroei voor bijna alle gebruikers.

Werkt Finasteride voor iedereen?

Voor de meeste gebruikers is Finasteride een uiterst succesvolle behandeling voor de behandeling van haaruitval.

Natuurlijk is iedereen anders en kunnen individuen op verschillende manieren op dezelfde medicatie reageren, dus in sommige zeldzame gevallen kan finasteride niet zo effectief zijn. Finasteride werkt ook het beste bij het behandelen van haarverlies bij een terugwijkende haarlijn en dunner wordend haar – in gebieden met volledig haarverlies zal het niet zo goed werken.

Wat betreft wie Finasteride kan gebruiken, kan iedere man vanaf 18 jaar dit medicijn gebruiken, ongeacht lengte, gewicht of leeftijd, en zal hoogstwaarschijnlijk positieve resultaten van hun behandeling zien.

Finasteride is echter niet geschikt voor gebruik door kinderen en adolescenten jonger dan 18 jaar. Vrouwen wordt ook aangeraden om Finasteride niet in te nemen, vanwege de manier waarop het interageert met vrouwelijke hormonen.

Hergroeit haar door finasteride?

Naast het vertragen of stoppen van haaruitval, stimuleert Finasteride ook haargroei. Haar kan mogelijk sterker, dikker en sneller groeien dan voorheen.

Het is vermeldenswaard dat dit medicijn de haartextuur of -kwaliteit niet dramatisch zal veranderen; veel Finasteride-gebruikers hebben echter melding gemaakt van haargroei en een toename in dikte.

Is Finasteride effectiever dan andere behandelingen?

Als het gaat om het aanpakken van haaruitval en mannelijke kaalheid, is Finasteride een van de meest effectieve behandelingen die op de markt verkrijgbaar zijn (en ook de meest kosteneffectieve).

Er zijn andere behandelingen voor haarverlies, zoals Regaine Extra Strength Solution die het actieve ingrediënt Minoxidil bevat. Regaine wordt geleverd als lotion of schuim en is een effectieve optie voor de behandeling van haarverlies, dus het hangt af van de vorm die u wilt dat uw behandeling aanneemt – oraal of actueel. Regaine is zonder recept verkrijgbaar.

Een andere alternatieve behandeling tegen haaruitval is Avodart, dat in capsules wordt geleverd en de werkzame stof dutasteride bevat. Avodart werkt op een vergelijkbare manier als Finasteride en is een andere effectieve behandeling die positieve gebruikersrecensies heeft. Avodart is alleen op recept verkrijgbaar.

Haargroeitabletten, supplementen en vitamines zijn verkrijgbaar bij online winkels en gewone winkels, maar deze zijn niet bewezen effectief en zijn in sommige gevallen niet veilig in gebruik.

Natuurlijk zijn er andere niet-medicinale opties om haarverlies te behandelen, zoals haartransplantaties (die vaak duur zijn en gemengde resultaten opleveren). Een alternatief voor haartransplanatie  zoals homeopathie en acupunctuur worden soms gebruikt, maar er zijn weinig aanwijzingen dat deze werken.

Als je op zoek bent naar een veilige en effectieve behandeling van haaruitval, dan kun je het beste houden aan medicijnen zoals Finasteride.

Dus wat zijn de resultaten?

Het is geen verrassing dat deze handige en betaalbare tablet tegen haarverlies steeds populairder wordt; over het algemeen zijn de resultaten van Finasteride buitengewoon positief en succesvol! Je kunt voordelig en snel finasteride kopen in onze webwinkel.