2

Het is helaas een veelvoorkomend probleem, bij zowel vrouwen als mannen. Wellicht herken je het wel, je borstelt één keer je haren en de borstel zit gelijk vol met haren. Wist je dat slechte voeding zorgt voor haaruitval? Daarom geven wij je graag een aantal voeding- en leefstijltips om haaruitval tegen te gaan.

Water drinken

Het is belangrijk om elke dag voldoende water te drinken, ongeveer 8 glazen per dag! Voor de opbouw van jouw haar is veel water nodig, het moet daarnaast ook gehydrateerd blijven. 

Proteïnen

Proteïnetekort kan zorgen voor haaruitval, voldoende proteïnen binnenkrijgen is dus erg belangrijk. Proteïnen vind je in vlees, eieren, vis, spinazie, sla etc.

Vitamine B

Vitamine B kan de haargroei versnellen, het is dus belangrijk dat je hier ook voldoende van binnenkrijgt. Vitamine B is bij drogisterijen te koop in tabletvorm, maar uiteraard kun je dit ook uit bepaalde voeding halen, zoals aardappelen, noten, bananen, melk en eieren.

IJzer

Haaruitval wordt vaak veroorzaakt door ijzertekort. Eet daarom geregeld vis, rund, sperziebonen en bessen. 

Vitamine C

Wist je dat vitamine C ervoor zorgt dat de opname van ijzer uit plantaardig voedsel wordt bevorderd? vitamine C is erg belangrijk en je hebt ruime keus om vitamine C binnen te krijgen. Zo zit het onder andere in fruit, groente en aardappelen. 

Levensstijl

Naast goede voeding is een goede levensstijl ook erg belangrijk. Zorg dat je voldoende beweegt en ontspant. Rook je? Dan is het beter om daar mee te stoppen, dit heeft een negatieve invloed op je bloedcirculatie. Slaap voldoende en geniet zo nu en dan ook eens van de zon! Door de zon gaat het haar sneller groeien, dit komt door de zonnevitamine (vitamine D), genieten dus!