2

Heb jij last van gespleten haarpunten, droge lokken of breekt je haar snel af, dan heb jij waarschijnlijk breekbaar haar. Wij geven je graag een aantal tips wat je kunt doen om je haarbreuk te stoppen. Wist je dat een voedend haarmasker al kan helpen om je breekbaar haar te herstellen? En er zijn speciale borstels verkrijgbaar die zijn ontworpen om voorzichtig te ontwarren. 

Haarbreuk, wat is het eigenlijk?

Als de buitenste laag van je haarstreng dun en broos wordt, dan kan het haar gaan breken. Dit kun je herkennen aan gespleten haarpunten of beschadigd of droog haar. Als je haar extreem breekbaar is kan je haar er heel pluizig uitzien. Maar gelukkig is het mogelijk om breekbaar haar te herstellen!

Breekbaar haar kun je herkennen aan veel extreme klitten, gespleten punten, droog en broos haar. Extreem breekbaar haar kun je herkennen aan veel haarverlies op de hoofdhuid, haarbreuk bij de kruin en dunner wordend haar.

Er zijn verschillende haartypes die extra vatbaar zijn voor haarbreuk.
Grijs haar bijvoorbeeld, grijs haar verliest langzaam het vermogen om vocht vast te houden, daardoor wordt het haar broos en droog en zal het sneller afbreken.

Ook stug haar is vatbaar voor haarbreuk, denk bijvoorbeeld aan een bos krullen. Dit haartype is gevoelig voor uitdroging en dat zorgt ervoor dat het haar sneller afbreekt.

Bleek jij vaak je haar of breng je graag veel tijd door in de zon, dan raakt je haar beschadigd en zal het brozer worden en sneller afbreken. Je haar kan dan niet genoeg vocht meer vasthouden.

Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende oorzaken van breekbaar haar.

Schade door hitte

Het overmatig gebruik van stijltangen en haardrogers zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en beschadigd. Ook de zon kan schade toebrengen aan je haar. Neem dus goede voorzorgsmaatregelen!

Veel borstelen

Door te veel borstelen kan je haar gespleten en gebroken punten krijgen. Borstel je haar dus met mate!

Vaak wassen

Je haar heeft van nature gezonde oliën, door te vaak je haar te wassen ontdoe je het haar hiervan. Deze oliën houden het haar glanzend, gezond en gehydrateerd. Was dus zeker niet te vaak je haren.

Gebruik goede producten

Het gebruik van verkeerde haarproducten veroorzaakt vaak meer schade en afbreekbaar haar. Kijk dus goed welke producten en eventuele haar medicijnen je gaat gebruiken!

Geregeld naar de kapper

Een bezoekje aan de kapper zorgt voor sterk en gezond haar. Wacht je te lang met je volgende bezoek, dan zul je gespleten haarpunten krijgen en zal het haar sneller afbreken.