2

Ben jij ook constant in gevecht met je statische haar en dan vooral in de droge wintermaanden? Wij vertellen je graag meer wat je kunt doen tegen statisch haar.

Wat is de oorzaak?

Door wrijving tussen je haar en een ander voorwerp kan je haar statisch worden. Deze wrijving door bijvoorbeeld een sjaal of borstel, zorgt ervoor dat het voorwerp elektronen gaat afgeven aan je haar en daardoor ontstaat een elektrische lading en wordt je haar dus statisch. Door vochtige lucht verdwijnt de statisch lading meestal weer. Heb je droog haar, dan zul je eerder statisch haar krijgen. Ook wordt statisch haar erger door een droge omgeving, dit is ook gelijk de reden dat je in de droge wintermaanden meer last hebt van statisch haar. Buiten is het koud en binnen hangt een warme droge lucht. Ook kun je statisch haar krijgen als je haar beschadigd is. 

Pluishaar of statisch haar?

Pluishaar en statisch haar zijn 2 verschillende dingen, al lijkt het wel erg op elkaar, ontembare wilde lokken…. Droog en beschadigd haar neemt vocht op uit de omgeving en daardoor buigt en krult het haar, dit noemen we pluishaar. Pluishaar komt vaak voor in de warme zomermaanden tijdens vochtig weer, terwijl statisch haar vaak voorkomt in de wintermaanden.

Wij geven je graag een paar tips om statisch haar tegen te gaan:

Hydraterende shampoo

Vervang je gewone shampoo door een shampoo voor droog haar, je zult gelijk verschil merken!

Conditioner

Doordat een conditioner het vochtgehalte aanvult, krijgt statisch haar geen kans.

Haarborstel

Kies altijd een borstel of kam die gemaakt is van natuurlijke materialen zoals hout of bamboe. Metalen borstels of kammen zijn echt een no-go!

Hittestyling

Als het mogelijk is, kies dan een haarstijl zonder hittestyling. Hittestyling droogt je haar uit en verergert de statische elektriciteit.