2

Neem de tijd om je haar te leren kennen, dan pas kun je op zoek gaan naar goede producten. Het helpt je om er achter te komen welke producten het beste zijn voor jouw haar.

Er zijn een hoop haarverzorgingsproducten op de markt die perfecte krullen beloven, maar uiteindelijk niet het gene waarmaken wat ze beloven.

Wij geven je hieronder een aantal tips om jouw krullen op de juiste manier te verzorgen. 

Sulfaatvrije shampoo

De juiste verzorging is het allerbelangrijkste, gezond haar is mooi haar!

Als je een mooie bos krullen hebt, is het belangrijk dat je alleen sulfaatvrije shampoo voor krullen gebruikt. Ook is het belangrijk dat je niet te vaak je haar wast, dit zorgt er voor dat je haar uitdroogt. Dit geldt ook voor producten met siliconen of alcohol. 

Krullenkapper

Een normale kapper zal je haar nat knippen, het wordt recht naar beneden gekamd en dan geknipt. De lengte van jouw haar als het nat is, is heel anders dan wanneer het droog is. Je haar krult op. Dit zorgt ervoor dat wanneer je krullen hebt, de lengte veel korter uitvalt dan je wilde. Een krullenkapper weet precies hoe hij of zij jouw haren moet knippen. Je haar wordt droog geknipt en lok voor lok. De basis van een krullenkapper is dat deze jouw haar knipt met de vorm van de krul.

Geen hitte

Het gebruik van hitte tools zal je haar op den duur enorm beschadigen. Het beste is om de föhn in te ruilen voor een speciale haarhanddoek zodat je jouw haar zachtjes kan drogen. Wil je toch hitte tools blijven gebruiken, dan is het erg belangrijk om een natuurlijke heat protection spray erbij te gebruiken, dit zal je haar beschermen.

Geen borstel

Heb je last van klitten, gebruik dan een kam met brede tanden. Doe dit alleen op nat haar en breng van te voren een krullen conditioner in. De conditioner wordt op deze manier goed verdeeld over je haren en je kan de klitten op deze manier voorzichtig uitkammen.