2

We willen natuurlijk allemaal mooi, gezond en stralend haar. In deze blog vertellen we je graag wat meer over collageen, ook wel het supereiwit genoemd. Collageen heeft een positieve werking op je lichaam. Het is onder andere belangrijk voor het bindweefsel, de spieren en gewrichten maar ook voor een gezonde huid, gezonde nagels en gezond haar. Na je 25e begint het collageen in je lichaam af te nemen, dit heeft effecten voor onder andere je haar. Een makkelijke manier om bij te dragen aan een goede conditie van je haar, is om collageen in de vorm van supplementen aan je dagelijkse voeding toe te voegen. 

Welke invloed heeft collageen op je haar

Je haar heeft een hoop te verduren in onder andere de buitenlucht. Ook hebben alcohol en roken invloed op je haar. De haarzakjes raken op deze manier beschadigd en dit kan leiden tot haaruitval. Collageen is een belangrijk component om je haar gezond te maken en te houden. Collageen bewaakt het groeiproces en houdt de haarzakjes gezond. Je haar zal met collageen niet harder gaan groeien, maar de reguliere groei blijft wel intact, negatieve invloeden worden bestreden door collageen.

Hoeveel heb je nodig

Het hangt van verschillende zaken af hoeveel collageen je nodig hebt voor een goede conditie van je haar. Leeftijd is bepalend, maar ook gewicht en lengte spelen een rol. En uiteraard je algehele levensstijl.  Over het algemeen is ongeveer 10 gram per dag genoeg.

Verschillende soorten

Er zijn 5 verschillende types collageen en elk heeft een eigen unieke werking op je lichaam. Niet elk soort collageen is daarom direct goed voor je haar. Bij het aanschaffen van collageensupplementen moet je goed letten op de werking en het soort supplement. Het type I en type III hebben een positieve invloed op het haar. Supplementen waar deze types inzitten dragen bij aan een gezond, glanzend en stevig bos haar.