2

Haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon testosteron. Dit hormoon wordt omgezet in DHT. Dit hormoon zorgt ervoor dat de groeifase van de haarzakjes wordt verkort, waardoor er uiteindelijk kale plekken kunnen ontstaan. Iedere keer dat de groeifase versneld en verzwakt wordt, groeien de haren namelijk zwakker terug. Dit kan leiden tot dun behaarde plekken en uiteindelijk dus tot kaalheid. Omdat veel mensen geïnteresseerd zijn in haartransplantatie, wordt er veel gezocht naar de maximale haartransplantatie.

Haaruitval

Tegen haaruitval kunnen verschillende zaken worden geprobeerd. Zo zijn er steeds meer mensen die haargroeimiddelen gebruiken. Haargroeimiddelen kunnen over het algemeen goed worden gebruikt om haaruitval te stabiliseren. Soms worden de haren wat dikker, sterker en donkerder, maar over het algemeen is er weinig hergroei.

Haargroeimiddelen

Het wordt vaak aangeraden om een haartransplantatie te combineren met haargroeimiddelen. Het haar dat gevoelig is voor DHT en niet getransplanteerd is, zal anders namelijk in de toekomst mogelijk ook uitvallen. Een haartransplantatie is een goede manier om het haar terug te krijgen op de gewenste plekken. De dichtheid die u had toen u 15 was, kan vrijwel nooit meer worden gerealiseerd. Het is echter wel mogelijk om haren te transplanteren naar de kale plekken, waardoor u uw oude haarsituatie bijna weer terug krijgt. Dit is echter afhankelijk van uw leeftijd, het kalende gebied en het donorgebied. Het kan nodig zijn om meer dan 1 haartransplantatie te ondergaan. Dit kan worden gedaan om het haar te verdichten. Het kan echter ook zijn dat het kalende gebied niet in 1 sessie kan worden aangepakt.

Kosten haartransplantatie

Voor veel mensen is een haartransplantatie een behoorlijke investering. De kosten kunnen oplopen tot boven de 5.000 euro. Daarom vinden veel mensen in Nederland finasteride een goed alternatief voor een haartransplantatie. Dit is echter ook afhankelijk van het benodigde aantal grafts. De Kliniekbemiddelaar bemiddelt met de best gewaardeerde klinieken in Nederland en België. Dit wordt gedaan voor duizenden mensen per jaar. Deze sterke onderhandelingspositie zorgt voor de hoogst mogelijke haartransplantatie. De Kliniekbemiddelaar neemt daarnaast veel werk uit handen van de kliniek, zo zijn er bijvoorbeeld minder marketingkosten nodig om de cliënt in contact te brengen met de kliniek.