2

De afgelopen jaren heeft de geneeskunde enorme vooruitgang geboekt in de behandeling van haarverlies bij mannen (en vrouwen). Met de komst van 5-alpha-reductace-remmers zoals Propecia (finasteride) en de evolutie van chirurgische haartransplantaties, is leven met weinig haar eigenlijk voltooid verleden tijd. 

Je hebt misschien de advertenties achter in mannenbladen gezien, je hebt de commercials op de radio gehoord en je hebt de infomercials gezien waarin wonderbehandelingen voor haarverlies worden gepromoot. Het komt erop neer dat de meeste geadverteerde “behandelingen” niet werken voor de preventie en behandeling van haaruitval. Als een haarverliesbehandeling niet is goedgekeurd door de FDA is de kans groot dat u uw tijd en vooral geld verspilt. Wij helpen je graag opweg naar een betrouwbare werkende oplossing tegen haarverlies met behulp van finasteride.

Onthoud dat een succesvolle behandeling van haaruitval sterk afhankelijk is van vroege interventie. Het is van cruciaal belang om de behandeling met een effectief product te starten zodra u het begin van haarverlies opmerkt.

Het is klinisch bewezen dat finasteride haarverlies bij mannen in verschillende mate succesvol behandeld – Finasteride.nl

Finasteride (Proscar, Propecia)

Finasteride is de generieke naam voor de merkgeneesmiddelen Proscar en Propecia. Finasteride is oorspronkelijk ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Merck als een medicijn (Proscar) om vergrote prostaatklieren te behandelen.

Tijdens de testen met mannen met prostaatproblemen merkten onderzoekers een intrigerende bijwerking namelijk haargroei! Aangezien finasteride al door de FDA was goedgekeurd voor de behandeling van vergrote prostaat bij mannen, besloot Merck de mogelijkheid te onderzoeken om finasteride te ontwikkelen als de eerste pil om mannelijke kaalheid te behandelen. Minoxidil, een actuele vloeibare oplossing, was al op de markt (zie hieronder).

In jaren 90 van de vorige eeuw keurde de FDA een dosis van 1 mg finasteride goed voor de behandeling van alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid) bij mannen. Propecia is het eerste medicijn in de geschiedenis om mannelijke kaalheid effectief te behandelen bij de meerderheid van de mannen die het gebruiken.

Hoe finasteride werkt

Het enorme succes van Finasteride is te danken aan zijn vermogen om specifiek 5-alpha-reductase te remmen, het enzym dat testosteron omzet in een krachtiger androgeen dihydrotestosteron (DHT).

Propecia’s dosis van 1 mg finasteride kan de DHT-niveaus in de hoofdhuid effectief met maar liefst 60% verlagen wanneer het dagelijks wordt ingenomen. Het is DHT dat de haarzakjes krimpt of verkleint, wat uiteindelijk tot kaalheid leidt. Deze 60% verlaging van DHT heeft tijdens klinische onderzoeken bewezen de progressie van haarverlies te stoppen bij 86% van de mannen die het medicijn gebruiken. 65% van de deelnemers aan de proef had wat werd beschouwd als een aanzienlijke toename van de haargroei.

Op dit moment is de enige echt effectieve medisch bewezen manier om het haarverliesproces te stoppen, het verlagen van de DHT-niveaus. Finasteride wordt dan ook vaak gebruikt door mensen in Nederland en Belgie (en de rest van de wereld) om mannelijke kaalheid te behandelen zonder operatie. de kosten van finasteride zijn fors lager dan bijvoorbeeld een haartransplantatie. Het is dan ook wat ons betreft de beste alternatief voor haatransplantatie